Marcello Chiarenza

Marcello Chiarenza, “de sterrenvisser”, is geboren in Sicilië in 1955 en werkt in Venetië. Hij is werkzaam op het gebied van de symbolische figuratie en de dramaturgie. De afgelopen tien jaar was hij beeldhouwer, decorontwerper, workshopleider en theaterregisseur. Hij heeft gewerkt aan installaties, figuratieve parcours voor buiten en binnen, toneel- en pleintheaterproducties. In vele Italiaanse steden en in het buitenland is hij actief, in natuurparken, aan de oevers van rivieren en meren, aan zee en in de bergen, in historische centra, op pleinen, in kastelen, in de ruïnes van een door een aardbeving verwoeste kerk…

De thema’s die hij verkiest zijn eigen aan het symbolische lichaam van het zonnejaar, aan de elementen van de natuur, aan de cyclus van de seizoenen: zij ontspringen aan de beelden die bewaakt worden door de adem van de tijd, aan het spirituele geheugen dat godsdienst-geschiedenis en dieptepsychologie bestuderen, zij komen voort uit mythen en sprookjes, uit de onsterfelijke taal (ook al is die nu gecorrumpeerd) die tot ons blijft spreken door de vormen van symbolen.

Over Galerie Papillon

De gebroeders Degrave behoren tot de beruchtste zeevaarders die Oostende ooit heeft gekend. Op 3 maart 1894 werden ze na een avontuurlijk leven in Brest schuldig bevonden aan moord en piraterij en ter dood veroordeeld. Hun straf werd omgezet in levenslange gevangenschap op Duivelseiland, waar veertig jaar later ook Henri Charrière (Papillon) zou belanden en ontsnappen. Dat verhaal vol avontuur en vrijheidsdrang inspireerde de oprichter van de galerie, Jacques Lanoye, zoon van Robert Lanoye en … Augusta Degrave.

Vind ons

Adres
Madridstraat 2
Oostende

Uren
Vrijdag – zondag
14:00 – 18:00

Contact
info@galeriepapillon.be
+32 478 74 00 20