Ulrike Bolenz

Ulrike Bolenz geniet een internationale bekendheid. Verschillende private en openbare collecties namen haar werk op, en ze heeft al deelgenomen aan verschillende Europese beurzen, zoals de Elysées des Arts in Parijs, de Berliner Liste in Berlijn en Zebra in België. Ulrike Bolenz legt haar transparantiespel op door gefotografeerde silhouetten in te sluiten in plexiglas. Door hen een tweede, met acrylverf getatoeëerde huid te geven, versterkt ze de uitdrukking van de lichamen en gezichten.

Read More

Harry Fayt

Deze Belgische fotograaf staat bekend om zijn onderwaterfotografie, waarin hij de vrouw viert in taferelen die een nieuwe kijk geven op zowat de hele Westerse kunstgeschiedenis. In Galerie P. staat zijn nieuwe reeks Once Upon a Time centraal, met de bijhorende kunstkalender.

Read More

Bart Ramakers

In de tentoonstelling GODDESSES zet Bart Ramakers das Ewig Weibliche centraal, ook wel bekend als het Eeuwige Vrouwelijke, een concept dat geïntroduceerd werd door de Duitse dichter Johann Wolfgang von Goethe. Het verwijst naar de eeuwige en mysterieuze essentie van de vrouw, die onlosmakelijk verbonden is met de natuur en het goddelijke.

Read More

Joel Peter Witkin

Galerie Papillon presenteert in de tentoonstelling “Staging Stories” unieke meesterwerken van Joel Peter Witkin, grootmeester van de hedendaagse fotografie, met als rode draad het thema van de Internationale Fotobiënnale Oostende 2023: (IN)VLOED. Maak kennis met dit volstrekt unieke oeuvre dat doorspekt is met referenties naar de kunstgeschiedenis, ontdek hoe Witkin zich met collages, inkleuringen, bewerkingen van negatieven en andere technieken volledig bevrijdt van de begrenzingen van het medium, en ons doorheen de confrontatie met pijn en lijden naar transcendentie leidt. Tijdens de Fotobiënnale loopt een paralleltentoonstelling in Fort Napoleon, gecureerd door Stephane Verheye.

Read More

Karen Farkas

Karen Farkas is geboren in Parijs, waar zij nog steeds woont. Zij schildert en tekent al 20 jaar. Na een opleiding tot architect heeft zij haar visie op de wereld opgebouwd, voordat zij zich tot de kunst wendde, waar zij een grotere vrijheid vond. Haar werk wordt vertegenwoordigd door galerie Baudoin Lebon Parijs. Zij stelde tentoon in Frankrijk, Zuid-Korea, België en Italië, in Venetië, waar zij haar eerste ervaring met glas opdeed.

READ MORE

Siegfried Vynck

Schilderen zit kunstenaar Siegfried Vynck in het bloed. Hij steekt zijn voorliefde voor graffiti niet onder stoelen of banken, maar manifesteerde zich in de loop der jaren meer en meer als een all-round artiest, die zowel vrij werk als opdrachten realiseert. Hij is één van de voortrekkers van het project “Memory of Water”, waaruit zijn streetartwerk “Schilderie vo de Visscherie” ontstond, een nostalgische kijk op de glorieuze Oostendse visserij van de voorbije eeuw.

Sylvia Konior

Sylvia Konior is de koningin van het zelfportret. Ze creëert scènes waarin een plot zich langzaam ontrafelt. Soms wordt er snel gelachen en is er direct humor. Maar het echte verhaal kost tijd en aandacht van degenen die kijken. Sylvia mag dan model staan in deze portretten, het onderwerp is de vrouw als medemens. Met grote herkenbaarheid, meesterlijke humor en surrealistische situaties creëert ze haar wereld waarin ze wanhopig haar weg zoekt. Voortgestuwd door vragen over haar gezinsleven, haar lichaam en haar plaats in de wereld.

Guido Janssens

Guido Janssens is een veelzijdig artiest: hij is video-kunstenaar, fotograaf, evenementenuitvinder, performer en componist. En het liefst van al benut hij al zijn capaciteiten om zich uit te drukken in hybride werken die moeilijk te plaatsen zijn. Guido werkt vaak op basis van een proces. Vanaf het moment dat hij voor een video-installatie een proces heeft gekozen en gestart, respecteert hij dit. Het proces maakt zijn eigen keuzes, tot welk resultaat het ook maar leidt. Zijn fotografisch werk is gebaseerd op persoonlijke ervaringen van hemzelf en zijn naaste omgeving.

Hij werkt samen met kunstenaars uit de stad die hem geadopteerd heeft, Charleroi, in het collectief “Grosses Lacunes” en samen met zijn echtgenote Gerda Van Damme in “The Muybridge Collective”.

Read More

Henriëtte van Gasteren

De fotografische taferelen van Henriëtte van Gasteren doen tegelijk heel vertrouwd, en tegelijk heel ongemakkelijk aan. Meestal staat zij zelf centraal, en ontwikkelt zij met weinig middelen een verhaal. In het werk van Henriëtte kan je er niet omheen: er is iets ongewoon, er is iets fundamenteel uit balans. Er is inderdaad een geheim, en hoe meer je je in het oeuvre van deze Nederlands-Limburgse kunstenares (geboren 1964) verdiept, hoe meer je de sleutels in kaart kan brengen.

Read More

Pascal Berthoud

Het werk van Pascal Berthoud draait om terugkerende onderwerpen als het geheugen, het milieu en de verbeelding van abstractie. De in de jaren 1970 in Genève geboren kunstenaar is ondergedompeld in het Zwitserse stadslandschap, maar ook in de brutalistische architectuur van die periode. In zijn werk lijken figuratieve vormen geleidelijk over te gaan in abstracte vormen, zijn beschilderde metalen sculpturen nemen het uiterlijk aan van minerale materie of een versnippering van een ijsberg, kleine roestvrijstalen sculpturen worden meteorieten alsof ze uit de lucht zijn gevallen.

Cecilia Paredes

Read More

Clément Jacques-Vossen

Read More

Roel Stels

Read More

Panamarenko

Read More

William Sweetlove

Marc Galle

Marc Galle woont en werkt in Zottegem en Oostende. Hij volgde opleidingen schilderkunst, grafiek en keramiek, onder meer in de Gentse Sint Lucas School of Arts, en stelt regelmatig tentoon in binnen- en buitenland. Hij is in essentie een figuratieve schilder, die de continue beeldband die aan de hedendaagse mens elke dag voorbijtrekt, bevriest en verdicht tot kunstwerk, waarbij hij er telkens een filosofisch getinte twist aan geeft. Marc Galle schuwt het experiment niet en tast het medium schilderkunst af. Ondergronden variëren van canvas, over hout en karton, tot het geprefereerde di-bond. De onderwerpen zijn voor Marc belangrijk, wat hij doorgaans onderschrijft met titels die knipogen naar de film- en muziekcultuur. Die onderwerpen zijn steevast licht ironisch en soms kinderlijk speels. Zij gaan over mens en maatschappij. Geschiedenis is ook nooit ver weg, zonder belerende intentie, maar eerder nostalgisch, bezorgd om de dreigende vergetelheid.

Read More

Gerda Van Damme

Gerda Van Damme is een inwijkelinge. Haar roots liggen in Dendermonde, haar hart in Wallonië. Op dit moment heeft ze haar atelier in Charleroi, pal in de wijk “la ville haute”, waar de graafmachines druk bezig zijn met de creatie van Charleroi DC (District Créatif). Ze werkt er samen met kunstenaars uit de streek, in het collectief “Grosses Lacunes” en samen met haar echtgenoot Guido Janssens in “The Muybridge Collective”.

Gerda is actief in verschillende media (installaties, video, sculpturen), maar het is vooral met haar schilderijen dat ze alleen al dit jaar finaliste is in 4 wedstrijden (waaronder de prestigieuze internationale Arte Laguna Prize) en tentoonstelt in Venetië (Arsenaal), Berlijn, Brooklyn, Oostende, Nijvel, Charleroi en Châtelet.

Read More

Dany Tulkens

Dany Tulkens peilt naar het mysterie van het mens-zijn en legt de vinger op de soms onvoorstelbare kleinheid van datzelfde wezen. Sarcasme, ironie en cynisme zijn nooit ver weg, maar worden ook nooit zwaar op de hand liggend. Ze blijven gedragen door een gevleugelde lichtheid. De wereld door de artiest geëvoceerd is een universele wereld, een wereld die noch door tijd, noch door ruimte wordt gedetermineerd. Het is een wereld die de toeschouwer niet onberoerd laat, hem met zachte hand dwingt om stelling in te nemen, maar tegelijkertijd ook de kiemen in zich draagt om deze keuze voortdurend te bevragen en in vraag te stellen.

SEE More

Eric Luc Maquet

Eric Luc is een onverbeterlijke dromer. Nu laat hij zich inspireren door brons, een nieuwe wereld waarin hij met glans op verkenning gaat. Hij dompelt er zich in onder met hart en ziel. Het begin van oneindig veel nachtelijke creatiesessies: tekenen, schrappen, corrigeren, testen van het materiaal, vormgeven van wat zal overgaan in de handen van zijn Italiaanse en Bulgaarse gieterijen. Dankzij de verschillende talenten die hij beheerst, kan Eric Luc Maquet op zoek gaan naar verbanden tussen ervaringen. Dat mondt uit in een steeds diepergaand proces, een volwassenwording, waarbij het werk van de beeldhouwer de confrontatie aangaat met de bedreiging voor het milieu. Dat werk groeit uit tot een instrument vol strijd en hoop, een vorm van verzet tegen de veranderingen die ons te wachten staan. Het resultaat is een serie genaamd, zoals in mu-tatie, MÛ IN SPACE.

Frédéric Fontenoy

In 1988-90 realiseerde de meester van de Parijse Dark Room een reeks Metamorfoses, waarbij hij zichzelf met gebruikmaking van de slit-scan techniek in een landschap fotografeerde. Zo creëerde hij lang uitgerokken figuren, “forme préhumaine en plein environnement naturel, sans trace évidente d’humanité”. Een oer-staat van de mens?

Read More

Joël Person

Joël Person werd geboren in 1962 in Abidjan, Ivoorkust. Als schilder en tekenaar combineert hij in zijn composities de bijna klassieke zuiverheid van de lijn met een zeldzame intensiteit van expressie. Hij studeerde af aan de Beaux-Arts de Paris en had talrijke solo- en groepstentoonstellingen in Frankrijk en China. Hij legde zich eerst toe op de portretkunst alvorens zich te richten op de thema’s paard en erotische poses. Joël Person woont in Parijs.

K. von Klingenberg

Alain R. de Schütter von Klingenberg is eerst en vooral een “liefhebber” in de ware zin van het woord: binnenhuisarchitect en kunstliefhebber, antiquair en “amateur” kunstenaar, zoals hij graag zegt. Als dromer wil hij met zijn creaties uitdrukking geven aan het evenwicht tussen het verleden en het heden, het oude en het nieuwe, het natuurlijke en het theatrale. Hij is een gepassioneerd karakter, hij drukt zich op zijn doeken uit zoals in het leven, op een instinctieve manier. Vaak geeft hij een nieuw leven aan objecten die hij op zijn levenswandel tegenkomt. Zijn penseel volgt een ritme dat vaak gesuggereerd wordt door de muziek die hem voortdurend meesleept, alles in bochten en rondingen…

Matthieu Lobelle

Matthieu Lobelle onderzoekt in zijn werk grenzen : de grens tussen leven en dood, de relatie tussen natuur en cultuur, tussen de geschiedenis en het heden…het zijn al meer dan twintig jaar centrale thema in zijn artistiek werk als beeldbouwer, zoals hij zichzelf graag noemt.

Read More

Paul Zhen

Read More

James Ensor

Read More

Lieselot Wille

Lieselot is een artistiek ontwerpster gevestigd in Middelkerke, een vakantieoord aan de Belgische kust. Haar atelierraam kijkt uit op de inspirerende veranderingen van licht en natuur van de Polders en daarbuiten. Haar creaties kunnen het best worden gekarakteriseerd als organisch, monochroom en driedimensionaal, waarbij textuur en volume altijd een zeer belangrijke rol spelen.

Frederik Rombach

Read More

Tom Herck

Eveneens werk in voorraad van

Patrick Keulemans, Dany Tulkens, Jan Rosseel, Koen Fillet, Joël Person, Roeland Kotsch, Rob Vanoudenhoven, Lieven D’Haese, Victor Kastelic, Manon De Craene, Keith Haring, …